Kladdkaka med Daimgrädde
Publicerat den: 2012-01-25 @ 15:47:37 |
Recept
Denna har jag gjort tidigare och är så himla god.
Kladdkaka med daimgrädde:Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Daimgrädde:
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
2st Daim, dubbelförpackningar
Så här gör du kakan:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ägg och socker tills det blir poröst
- Blanda samman med resten av ingredienserna,
!obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr!
- Häll ner smeten i en brödad form
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
- Låt svalna och lägg på daimgrädden.
-Låt kakan stå i kylen över natten så gör den gärna dagen innan den ska ätas.