Dinkelfrallor
Publicerat den: 2012-05-24 @ 08:40:35 |
Recept
Igår kväll satte jag en bröddeg, satte oxå i halsen nästan jo det är sant jag tänkte baka bröd.
Den fick jäsa i kylen över natten och imorses klickade jag ut degen på en plåt.
Ska nog sätta en ny deg ikväll, och imorn ska jag inte göra de så stora.
Sedan ha i lite mer salt och inte glömma vattnet haha.
Här nedan följer receptet, göörenkelt.
ca 15 st stora frallor eller 25 små
50 g jäst
3 dl kall filmjölk
2 dl kall mjölk
1 dl kallt vatten
½ dl olivolja
2 msk linfrön
2 msk sirap
1 dl mannagryn
ca 1 tsk vardera Salt o örtsalt
8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn
2 dl vetemjöl
Sesamfrön till topping
Smula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten. Rör om till jästen är upplöst. Tillsätt de andra ingridiensera utom mjölet.. Ha först i vetemjölet sen tar du i dinkelmjölet pö om pö.. ska va en halvkladdig deg. In i kylskåpet med plast över bunken och låt stå under natten.
På morgonen sätter du ugnen på 225 grader. Ta ut degen o med hjälp av en sked klickar du upp rätt stora frallor,pensla med lite vatten io strö på sesamfrön o grädda direkt i 15 min.
50 g jäst
3 dl kall filmjölk
2 dl kall mjölk
1 dl kallt vatten
½ dl olivolja
2 msk linfrön
2 msk sirap
1 dl mannagryn
ca 1 tsk vardera Salt o örtsalt
8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn
2 dl vetemjöl
Sesamfrön till topping
Smula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten. Rör om till jästen är upplöst. Tillsätt de andra ingridiensera utom mjölet.. Ha först i vetemjölet sen tar du i dinkelmjölet pö om pö.. ska va en halvkladdig deg. In i kylskåpet med plast över bunken och låt stå under natten.
På morgonen sätter du ugnen på 225 grader. Ta ut degen o med hjälp av en sked klickar du upp rätt stora frallor,pensla med lite vatten io strö på sesamfrön o grädda direkt i 15 min.